[center
]مسى الفل يا احلى ناس في احلى منتدى
كيفكم اكيد كل يوم بيصحوا تقوا شو بدنا نطبخ زي حالاتي ههههههه
بس هاي مقلوبه سهله وطيبه ومعتمدها من زمان واتحدى اي وحده تعملها وما تزبط معاها
لانه الرز رح يستوي كله ويكون طيب بشكل
الطريقه اخذتها عن الاخت دودي الله يرضى عليها وجربتها من سنتين ومن يومها لليوم وانا بسويها وحتى على المناسبات لانها بتبيض الوش
طيب نبدا
المقادير
دجاجه مقطعه
بصله وسط و3 اسنان ثوم
بهارات وملح وزيت
2 حبه طماطم وحده كبيره ووحده صغيره
2 حبه باذنجان وحده كبيره ووحده صغيره
ذره او اي نوع خضار بتحبوا --بازيلاء - جزر --فلفل رومي ملون انا حطيت ذره بس
يوضعوا اول ثلاث مقادير على النار ويحركوا لحد ما يختلف لون الجاجه ويضاف الماء وتطهى
وبعد ما تطهى تصفى الشوربه وتحمر الجاجه
اما الرز نكون قد نقعنا 2 كوب رز في الماء وبعد نص ساعه يصفى
ويضاف له
الذره حبه الطماطم الصغيره تقطع والباذنجانه الصغيره تقلى وتضاف وبهار وملح
وتخلط
ونقلي الباذننجانه الكبيره ونقطع الطماطم الكبيره لحلقات
وهون الحلاوه ترص في طنجره مافيها اشي بذوب علشان رح تدخل للفرن
وانتي وزوقك
ويضاف عليها الرز المتبل
وفوقها الجاجه المحمره ومرقه الجاج وتلف بالقصدير وتدخل للفرن لمده نص ساعه الى ساعه الا ربع
وهيها بعد النضج
ولانها زي الكيك دخلي طرف السكين علشان تفكي الجوانب
وتقلب في جاط وتزين بالللوز المحمص
معلش ما حطيت الجاجه عليها علشان ما تطير قصدي علشان ما تنهد الكيكه وعلشان تشوفوا المنظر من فوق
وهيها من جنب بس ما تروحوا تحطوا عليها شموع ههههههه زي الكيكه
وصحتين وعافيه على قلوبكم[/center]